با هوای گرم چگونه مبارزه کنیم؟

پریناز پارسیان دوشنبه 5 تیر 1402 - 11:12
با هوای گرم چگونه مبارزه کنیم؟
تحقیقات نشان می‌دهد که هوای گرم به تنهایی خطرناک نیست ولی ترکیب هوای گرم و رطوبت می‌تواند دمای درونی بدن را به نقطه خطر نزدیک کند و به مرور باعث فرسودگی می شود.

هوای گرم,راه های مقابله با گرما,درجه هوای تهران,گرمای تهران,دمای هوای تهران,گرمازدگی,راهکار مقابله با گرما,راه حل مقابله با گرما

با هوای گرم چگونه مبارزه کنیم؟

به گزارش ایرنا از نظر جامعه پزشکی و متخصصان ، زنگ خطر برای بدن از نظر دما، 40 درجه سانتی‌گراد (معادل 104 درجه فارنهایت) تعریف شده است. از این نقطه به بعد عملکرد سیستم اعصاب به سرعت کم می شود ، به قلب فشار بالایی تحمیل می‌شود و عملکرد قسمت های مختلف تا اندازه‌ای مختل می‌شود. زمانی که این شرایط با رطوبت هوا همراه باشد، اوضاع رو به وخامت می‌رود.
بدن انسان به طور طبیعی قادر به تحمل هوای گرم است. آزمایش‌ها نشان می‌دهد که انسان می‌تواند دمای 101 درجه سانتی‌گراد را نیز به مدت 40 دقیقه تحمل کند. اغلب این حالت برای ورزشکاران؛ به‌خصوص دوندگانی که در مسابقات صحرایی شرکت می کنند پیش می‌آید.
زمانی که دمای هوا افزایش می‌یابد، قلب با شدت بیش‌تری فعالیت می‌کند و رگ‌های خونی گشاد و خون بیشتری به سطح پوست پمپاژ می‌شود. در همین لحظه بدن عرق می‌کند که مهم‌ترین واکنش بدن برای کاهش دمای درونی است. تبخیر عرق در سطح پوست باعث خنک شدن پوست می‌شود. خون سرد شده مجددا به قلب باز می‌گردد و باعث کاهش دمای درونی می‌شود. ولی زمانی که رطوبت محیط زیاد باشد، اوضاع به این سادگی نیست. در این حالت بدن مدام عرق می‌کند و این عرق نه تنها باعث کاهش دمای بدن نمی‌شود، بلکه میزان آب خون و سلول‌ها را نیز کاهش می‌دهد.
سیستم اعصاب نسبت به افزایش دمای درونی بدن بسیار حساس است. با افزایش دما مغز دچار سردرگمی می‌شود و قدرت تصمیم‌گیری و حافظه کوتاه مدت کاهش پیدا می‌کند. در این شرایط ممکن است از فرد رفتار عجیب و غیرمنطقی سربزند.
زمانی که فرد سابقه بیماری قلبی عروقی، بیماری کلیوی و دیابت را داشته باشد، افزایش دما منجر به کم آبی بدن، نارسایی کلیه و مشکلات کبدی می‌شود و بازگشت به شرایط عادی غیرممکن یا بسیار دشوار است.

راهکار های مقابله با گرمای هوا : 

  1. مصرف آب به مقدار کافی بین 8 تا 12 لیوان در روز
  2. پوشیدن لباس های نازک و سبک به همراه صندل 
  3. استفاده از رو تختی های ساتن و سبک برای احساس خنکی بیشتر 
  4. به همراه داشتن بطری آب خارج از منزل 
  5. خاموش کردن وسایل برقی و چراغ های اضافی
  6. اجتناب از مصرف غذای چرب، پر نمک و فست فود، این غذاها باعث کاهش آب بدن، تشنگی و افزایش دمای درونی بدن می‌شوند.
  7. استفاده از میوه‌ها و سبزیجات آبدار مانند هندوانه، طالبی، کاهو، خیار، انگور

روزانه بسیاری از انسان ها در سراسر دنیا جان خود را به دلیل گرما ازدست می دهند در روز های گرم باید سعی کنیم از هرچیزی که مارا در معرض شدید گرما قرار می دهد دوری کنیم تا سلامت جسمانی خود را حفظ کنیم.

بازخوردها
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد